keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Äidille paita

Tämä paita oli oikea murheenkryyni ja oman ompelu-urani huipennos ja taidonnäyte.

Kankaat leikkelin lasten kanssa samalla touhutessa ja järkikin taisi olla jäässä tässä hommassa.

Taittelin kankaan nelinkerroin ja leikkasin laiskuuttani etu- ja takakappaleet kerralla. Noh.. ei ehkä olisi kannattanut, sillä:

Levittäessä kappaleet auki huomasin, että kangas oli ollut huonosti, eikä ollut riittänyt kunnolla etukappaleeseen, vaan sen reunasta puuttui pala. Noo, eipä hätiä mitiä! Keksin, että siihenhän tehdään tasku ->leikataan pala pois ja leikataan tasku tilalle.

Samantien huomasin myös, että parissa olkapäässä on kankaassa reikiä. Noh, leikataan pienet palat tilalle ja reikäiset pois ja saadaan samalla kivat koristetikkaukset olkapäihin.

Ompelin taskun aukon valmiiksi, tein siihen ihania koristetikkauksia ja päätin ommella siihen vielä koristeeksi pienen rusetin... Ja kuinka ollakaan, sain ommellessa reiän aikaiseksi rusetin alle!!

Aloin ompelemaan paitaa kasaan ja kuinka ollakaan, huomasin että taskun paikka olikin leikattu TAKAkappaleeseen!... Mutta eipä hätiä, leikataan vastakkaisesta kohtaa etukappaleesta pala täytteeksi takakappaleeseen ja näin saadaan taskulle paikka etukappaleeseen. Ja tietenkin samalla niitä "kivoja koristetikkauksia" vähän lisää..

Aloittaessani kiinnittää taskua nyt etukappaleeseen, huomasin että tasku on väärän puolen tasku ja reikä väärällä puolen paitaa.. Leikkaan taas lisäkappaleen ja saan paikattua aukon "kivoin koristetikkauksin".

Lopulta ompelen taskun etukappaleen päälle ja saan vielä kerran tehtyä "aivan ihanaakin ihanampia koristetikkauksia". 

Hieman siis vastusti, mutta paita siitä tuli!
Kangas R-collection
Kaava oma1 kommentti: