maanantai 19. maaliskuuta 2012

Niin siinä vain kävi..

Varmaan vuoden verran ompelin mummoltani lainatulla ompelukoneella, koska oma yli 20v vanha ompelukoneeni sanoi sopimuksen irti. Mummon koneessa oli jousto-ompeleita, joita omassa koneessani ei ollut laisinkaan. Tässä koneessa ei kuitenkaan pystynyt laisinkaan säätämään tikin pituutta tai leveyttä itse, vaan esimerkiksi siksak ompeleella oli kolme vakio vaihtoehtoa.. Ompelujen lisääntyessä toiminnot kävivät puutteelliseksi..

Lisäksi omatunto soimasi, kun koneen laina-aika vain venyi ja venyi ja huomaamattani aloin katselemaan itselleni uutta konetta..

Olin saanut mummolta lahjaksi pari vuotta sitten iki-ihanaisen Berttuliinini, joka tasaisen varmasti ja uskollisesti työskentelee mukisematta kanssani! Tämä takavuosien kaunotar jaksaa paahtaa vaikka kahdeksan tunnin päivää, mutta silti mukisematta jaksaa odottaa vaikka viikon ompeluinnostuksen palautumista. Ja aina yhtä valoisasti ja iloisesti ottaa minut vastaan ja alkaa turisemaan kanssani. Yhteisiä öitä, valvottuja tunteja sekä tuhansia metrejä meillä takana onkin. Ja toivottavasti edessä vielä kymmeniä tuhansia!


Koneen mummoni löysi minulle savon sydämessä olevasta Kone-Minna liikkeestä käytettyjen koneiden listalta. Sieltä se ystävällisesti minulle lähetettiin matkahuollon kautta ja olen kyllä ollut koneeseen enemmän kuin tyytyväinen! Kiitos Kyösti!


Kun sitten Kone-Minnan käytettyjen koneiden sivuille taas eksyin, sattuipa silmiini edullinen perus- Pfaff, josta ajattelin vähän kysäistä lisätietoja.

Puhelu kesti ja ajatuksia vaihdettiin Kyöstin kanssa tiuhaan. Yhtäkkiä huomasin tehneeni varauksen aivan eri koneesta, kuin mitä aiemmin kyselin. Ja aina, aina olin vannottanut etten ikinä-koskaan-milloinkaan ota itselleni elektronista konetta.. Kuinkas sitten kävikään?

Tämä kaunotar, Pahvi meidän kesken, kotiutui minulle pari viikkoa sitten. Ja on se ihana. Se on aivan ihana!! Ja minä olen myyty ja rakastunut...

 


Se jaksaa ja jaksaa. Hiljaa ja tasaisesti, yhtään myttyä tekemättä, työstää saumoja ja ommella kankaita. Se vain hurauttaa mennä paksujen kohtien yli, ei nikottele ohuissakaan kankaissa ja tekee kaikki ompeleet niin helposti. Siitä pystyy säätämään niin monia ominaisuuksia, että saa aina juuri haluamansa laisen lopputuloksen. Se mukautuu minun tahtoni mukaan, nöyränä ja tyytyväisenä.
 Jopa koristeompeleet tulevat kankaisiin kuin itsekseen.. Ja ilman myttyjä. Se jos mikä on hienoa..Katsokaa nyt näitä ompeleita.. Niin ihania!

Kyösti osasi asiansa ja ymmärsi tarjota minulle parempaa konetta. Olen niin tyytyväinen sekä koneeseen että kauppoihin.Suosittelen ehdottomasti kääntymään Kone-Minnan puoleen mikäli tarvetta koneen vaihtoon ilmenee. Ja ensin kannattaa ehdottomasti kurkata käytettyjen koneiden puoli!

3 kommenttia:

 1. Onnea uuden ihanan koneen omistajalle;) näyttää kyllä tosi hyvältä. Mullakin oli ihanainen pfaff, varmaan tuon joku uudempi versio;) siinä oli ihania ompeleita.

  VastaaPoista
 2. Oi kuinka ihanalta koneesi kuullostaa, ja miltä ompeleet näyttävätkään!!! <3 mulla on ihan vaan vanha peruskone vaan, pfaff sekin, mutta työnsä sekin ihan hyvin hoitaa..myttyjä ja ongelmiakin kuitenkin on. oisipa ihanaa jos oisi sellanen kone jonka kanssa kaikki sujuisi kuin vettävaan!

  VastaaPoista
 3. Tuossa koneessa on kaksoissyöttö tai yläsyöttö tai miksi sitä kukakin ikinä kutsuukaan. Mutta kone siis puskee kankaita sekä ala, että yläpuolelta. Se on mitä ilmeisimmin syy siihen, ettei myttyjä tule.

  Ominaisuus jota en aiemmin osannut vaatia, mutta josta en varmasti enää ikinä luovu! :)

  VastaaPoista